Перейти до основного контенту

Як налаштувати багатокористувацький режим у мобільному та вебзастосунку OneSoil

Автор: Alex

Багатокористувацький режим допомагає вам і колегам працювати в одному робочому просторі. Залежно від ролі ви можете додавати, видаляти, редагувати або лише переглядати поля, нотатки, знімки NDVI, карти-завдання та графіки погоди.

👨‍🌾 Опис ролей

У багатокористувацькому режимі є чотири ролі: «Власник», «Адміністратор», «Редактор» і «Лише перегляд».

Власник:

  • Має доступ до всієї інформації в робочому просторі.

  • Може змінювати назву робочого простору.

  • Може редагувати, додавати й видаляти будь-яку інформацію в робочому просторі.

  • Може призначати ролі, додавати й видаляти користувачів, які мають доступ до робочого простору.

  • Його неможливо видалити з робочого простору.

Адміністратор:

  • Має доступ до всієї інформації в робочому просторі.

  • Може редагувати, додавати й видаляти будь-яку інформацію в робочому просторі.

  • Може призначати ролі, додавати й видаляти користувачів, які мають доступ до робочого простору.

Редактор:

  • Може редагувати, додавати й видаляти інформацію, до якої має доступ у робочому просторі.

Лише перегляд:

  • Може переглядати дані, якими з ним поділилися.

У робочому просторі може бути лише один власник. Кількість адміністраторів, редакторів і користувачів із роллю «Лише перегляд» не обмежена.

Один користувач може мати різні ролі в різних робочих просторах. Наприклад, бути власником у своєму просторі й мати роль «Лише перегляд» у просторі колеги.

Щоб перемикатися між робочими просторами в мобільному застосунку, відкрийте вкладку «Профіль» і натисніть значок перемикання робочого простору у верхньому правому куті. Виберіть потрібний простір.

У вебзастосунку відкрийте меню робочого простору у верхньому лівому куті екрана й виберіть потрібний простір у розділі «Змінити робочий простір».

🔐 Незалежно від ролі всі учасники мають повний доступ до інформації в робочому просторі.

Повний доступ означає, що користувач бачить усю інформацію про поля за всі сезони: поля, погоду, знімки NDVI, нотатки, карти-завдання, операції та завантажені файли з даними про поля. Водночас вкладки «Датчики» й «Модеми» недоступні. Нові поля, додані до робочого простору, також відображатимуться всім його користувачам.

⚙️ Налаштування робочого простору

Вітаємо, ви — власник робочого простору! Почніть із його назви та запросіть колег до спільної роботи.

💡 Багатокористувацький режим доступний у мобільному та вебзастосунку, але їхні можливості дещо відрізняються. У мобільному застосунку можна перемикатися між доступними робочими просторами й працювати з даними відповідно до своєї ролі. Налаштовувати простір і призначати ролі можна лише у вебзастосунку.

1️⃣ Назва робочого простору

За замовчуванням робочий простір має назву OneSoil. Перш ніж запрошувати користувачів, власнику потрібно задати власну назву — наприклад, назву господарства. За потреби власник зможе змінити її пізніше.

2️⃣ Запрошення користувачів і призначення ролей

Щоб запросити користувача до робочого простору, у вебзастосунку відкрийте розділ «Моя команда» й натисніть «Запросити користувачів». Укажіть електронну адресу та ім’я користувача, а потім виберіть його роль. За один раз можна запросити кількох людей. Запрошення дійсне протягом 24 годин після надсилання. Якщо користувач не встигне його прийняти, надішліть запрошення ще раз.

3️⃣ Редагування робочого простору

Власник і адміністратор можуть керувати користувачами та правами доступу до робочого простору. Назву простору може змінити його власник.

Щоб керувати користувачами й редагувати інформацію про них, відкрийте меню робочого простору у верхньому лівому куті екрана та перейдіть у розділ «Моя команда». Натисніть три крапки праворуч від імені потрібного користувача й виберіть редагування.

Щоб змінити назву робочого простору, відкрийте «Налаштування простору» → «Робочий простір» і натисніть «Редагувати» на картці «Назва».

4️⃣ Вхід до робочого простору за запрошенням

Після запрошення до робочого простору ви отримаєте лист на електронну адресу, яку вказав колега. Перейдіть за посиланням у листі та ввійдіть до свого облікового запису або зареєструйтеся, якщо його ще немає. Готово — ви в робочому просторі!

5️⃣ Видалення користувача з робочого простору

Власник і адміністратори можуть видаляти інших користувачів у розділі «Моя команда». Натисніть три крапки праворуч від імені користувача й виберіть видалення.

Щоб назавжди вийти з робочого простору, відкрийте його меню у верхньому лівому куті екрана та виберіть вихід із простору. Це може зробити будь-який користувач, крім власника.

Ви отримали відповідь на своє запитання?