A többfelhasználós móddal Ön és munkatársai közös munkaterületet használhatnak. Szerepkörüktől függően hozzáadhatnak, törölhetnek, szerkeszthetnek vagy csak megtekinthetnek táblákat, jegyzeteket, NDVI-képeket, kijuttatási térképeket és időjárási grafikonokat.
👨🌾 A szerepkörök bemutatása
A többfelhasználós módban négy szerepkör van: Tulajdonos, Adminisztrátor, Szerkesztő és Megtekintő.
A Tulajdonos:
A munkaterület minden információjához hozzáfér.
A munkaterületen bármilyen információt szerkeszthet, hozzáadhat vagy törölhet.
Szerepköröket oszthat ki, és hozzáadhatja vagy eltávolíthatja a munkaterülethez hozzáférő felhasználókat.
Nem távolítható el a munkaterületről.
Az Adminisztrátor:
A munkaterület minden információjához hozzáfér.
A munkaterületen bármilyen információt szerkeszthet, hozzáadhat vagy törölhet.
Szerepköröket oszthat ki, és hozzáadhatja vagy eltávolíthatja a munkaterülethez hozzáférő felhasználókat.
A Szerkesztő:
Szerkesztheti, hozzáadhatja vagy törölheti azokat az információkat, amelyekhez a munkaterületen hozzáfér.
A Megtekintő:
Megtekintheti a megosztott adatokat.
Egy munkaterületnek csak egy tulajdonosa lehet, de az adminisztrátorok, szerkesztők és megtekintők száma nincs korlátozva.
Egy felhasználónak különböző munkaterületeken eltérő szerepkörei lehetnek. Például saját munkaterületén tulajdonos, egy munkatársa munkaterületén pedig megtekintő lehet.
A mobilalkalmazásban a munkaterületek közötti váltáshoz nyissa meg a Profil lapot, és koppintson a jobb felső sarokban található munkaterületváltó ikonra. Válassza ki a kívánt munkaterületet.
A webalkalmazásban nyissa meg a bal felső sarokban a munkaterület menüjét, és válassza ki a kívánt munkaterületet.
🔐 Szerepkörtől függetlenül minden résztvevő teljes hozzáférést kap a munkaterület információihoz.
A teljes hozzáférés minden szezon összes táblainformációjára kiterjed: táblákra, időjárásra, NDVI-képekre, jegyzetekre, kijuttatási térképekre, táblaműveletekre és táblaadatokat tartalmazó fájlokra. Az érzékelők és modemek lapjai azonban nem érhetők el. A munkaterülethez hozzáadott új táblák minden felhasználónál megjelennek.
⚙️ Munkaterület beállítása
Gratulálunk, Ön egy munkaterület tulajdonosa! Elsőként adjon nevet a munkaterületnek, majd hívja meg a munkatársait.
💡 A többfelhasználós mód a mobil- és a webalkalmazásban is elérhető, néhány eltéréssel. A mobilalkalmazásban válthat a rendelkezésre álló munkaterületek között, és a szerepkörének megfelelően dolgozhat az adatokkal. A szerepkörök szerkesztése és kiosztása csak a webalkalmazásban lehetséges.
1️⃣ A munkaterület elnevezése
A munkaterület alapértelmezett neve OneSoil. A felhasználók meghívása előtt a tulajdonosnak át kell neveznie, például a gazdasága nevére. Szükség esetén a tulajdonos vagy az adminisztrátor később módosíthatja a nevet.
2️⃣ Felhasználók meghívása és szerepkörök kiosztása
A webalkalmazásban nyissa meg a „Csapattagok” részt, majd kattintson a „Felhasználók meghívása” gombra. Adja meg a felhasználó e-mail-címét és nevét, majd válassza ki a szerepkörét. Egyszerre több felhasználót is meghívhat. A meghívó az elküldéstől számított 24 óráig érvényes. Ha ezalatt nem fogadják el, újra elküldheti.
3️⃣ A munkaterület szerkesztése
A tulajdonos és az adminisztrátor módosíthatja a munkaterület beállításait: megváltoztathatja a nevet, meghívhat és eltávolíthat felhasználókat, valamint kezelheti a hozzáférési jogosultságokat.
A felhasználók kezeléséhez és adataik szerkesztéséhez nyissa meg a bal felső sarokban a munkaterület menüjét, majd a „Csapattagok” részt. Kattintson a felhasználó neve melletti három pontra, és válassza a szerkesztési lehetőséget.
A név módosításához nyissa meg a munkaterület beállításait, válassza a „Munkaterület” részt, és szerkessze a nevet.
4️⃣ Csatlakozás munkaterülethez meghívóval
Ha egy munkatársa meghívja a munkaterületére, a meghívóban megadott e-mail-címre értesítést kap. Nyissa meg a levélben található hivatkozást, és jelentkezzen be a fiókjába, vagy regisztráljon, ha még nincs fiókja. Máris a munkaterületen van!
5️⃣ Felhasználó eltávolítása a munkaterületről
A tulajdonos és az adminisztrátorok a „Csapattagok” részben távolíthatnak el más felhasználókat. Kattintson a felhasználó neve melletti három pontra, és válassza az eltávolítási lehetőséget.
Ha végleg ki szeretne lépni egy munkaterületről, nyissa meg annak menüjét a bal felső sarokban, és válassza a kilépési lehetőséget. A tulajdonos kivételével bármely felhasználó elhagyhatja a munkaterületet.













